spot_img
spot_img
N24SportRukometnom sportu u BiH prijeti gašenje

ALARMANTNO!

Rukometnom sportu u BiH prijeti gašenje

PODIJELITE ČLANAK

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Europske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. kolovoza ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom seniorske reprezentacije naše zemlje Ivicom Obrvanom, saznaje Sport1 iz dobro obaviještenih izvora.

Podsjećamo, Obrvan je vodio našu selekciju 2021. i 2022. godine, odveo tim na EP u Slovačku i Mađarsku, prije nego što je u ožujku 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog dijela ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja.

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa, a nažalost i vjerovatno gašenje. Kako tvrdi izbor našeg lista situacija je krajnje alarmantna i teška.

Povodom ovih saznanja kontaktirali smo i v.d. generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Nedima Arnautovića koji nam je potvrdio istinitost te izrazio zabrinutost da je ovo možda konačan udarac u već teškoj situaciji te je najavio da će već početi sa apelima prema nadležnim.

Krajnje je vrijeme da shvatimo koliko su šport i športisti važni ambasadori naše zemlje, te koliko su važne reprezentativne selekcije. I lokalne zajednice moraju biti svjesne koliko su važni klubovi koji igraju u takmičenjima pod organizacijom Saveza, pa je vjerovatno ovo idelani, a možda i presudni momenat da svi pomenuti stanu iz reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img