spot_img
spot_img
N24VijestiBiHSabor KSB usvojio izmjene, od 1. srpnja rastu plaće

N24-VIJESTI

Sabor KSB usvojio izmjene, od 1. srpnja rastu plaće

PODIJELITE ČLANAK

Sabor Kantona Središnja Bosna usvojio je danas u Travniku prijedlog izmjena i dopuna kantonalnog proračuna za 2024. godinu u iznosu od 416,6 milijuna KM, kao i prijedlog Zakona o izvršenju proračuna za ovu godinu, javlja Fena.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako je rebalansom proračun uvećan za oko 60 milijuna maraka, a taj iznos će se osigurati kroz kreditno zaduženje od 40 milijuna maraka, rast općih prihoda i akumulirani suficit iz prethodnih godina.

“Na rashodovnoj strani najznačajniji su kapitalni izdaci planirani u iznosu od oko 46 milijuna maraka i 13,5 milijuna planirani proračunski izdaci za koje je najznačajnija stavka povećanje za isplate plaća, naknada i doprinosa zaposlenima. Od 1. srpnja osnovica ide s 385 na 410 maraka, a to povećanje osnovice zajedno sa svim doprinosima naknadama “teško” je oko 10 milijuna maraka”, rekla je Plavčić.

Predsjedatelj Sabora KSB Dražen Matišić istaknuo je značaj povećanja osnovice u rebalansu ali i usklađivanje liste lijekova.

“Slijedi nam kredit i razvojni projekti u iznosu 40 milijuna maraka na području čitave županije. Povećali smo osnovicu za zaposlene u županiji, a zastupnici su prepoznali značaj izjednačavanja esencijalne liste lijekova u županiji s federalnom esencijalnom listom”, rekao je Matišić.

Sabor KSB danas je usvojio i izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, a kao i Prijedlog odluke o produženju mandata Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, pred kojim je procedura raspisanog natječaja za komesara Ministarstva unutarnjih poslova KSB i drugih rukovodećih policijskih službenika.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img