N24VijestiSDA traži sastanak s Čovićem i Nikšićem

N24-VIJESTI

SDA traži sastanak s Čovićem i Nikšićem

PODIJELITE ČLANAK

Kolegij SDA, nakon što je istekao rok za formiranje Vlade Federacije, traži od predsjednika Ustavnog povjerenstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da hitno sazove sjednicu i pristupi implementaciji Zaključka Predstavničkog doma.

Iz SDA ističu da Zaključkom se obvezuje Ustavno povjerenstvo Parlamenta FBiH da u roku od 15 dana predloži izmjene Ustava FBiH koje bi omogućile trajno rješenje za implementaciju izbornih rezultata.

Istovremeno, Kolegij SDA poziva rukovodstvo FBiH da organiziraju sastanak na koji će pozvati predsjednike stranaka iz kojih dolaze članovi rukovodstva FBiH (SDA, HDZ BiH i SDP) kako bi se riješilo pitanje imenovanja Vlade FBiH.

“Pozivamo visokog predstavnika Christiana Schmidta da ne donosi odluke koje su protivne službenim odlukama Predstavničkog doma Parlamenta FBiH”, poručili su iz SDA.

Također, podsjećaju da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici održanoj 6. travnja 2023. godine usvojio Deklaraciju o neprihvaćanju najavljenog prijedloga OHR-a za izmjene Ustava FBiH i drugih zakonskih ili podzakonskih akata s ciljem produbljenja etničkih podjela i diskriminacije kroz izborni proces.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još