spot_img
spot_img
N24SportSergej Bubka aktivan u spašavanju ukrajinskih sportaša

Sport

Sergej Bubka aktivan u spašavanju ukrajinskih sportaša

PODIJELITE ČLANAK

Legendarni ukrajinski atletičar Sergej Bubka, koji je sada predsjednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, u komunikaciji s Međunarodnim olimpijskim komitetom je rekao da sve svoje vrijeme posvećuje spašavanju ukrajinskih sportaša koji su se našli usred rata u ruskom napadu na zemlju.

– U suštini sam pogođen onim što se dešava u mojoj zemlji i pozivam sve da odmah zaustave ovaj rat –  rekao je on u intervjuu koji je preuzela francuska novinska agencija AFP.

U svojoj sadašnjoj ulozi bivši legendarni skakač s motkom, koji je šest puta osvajao naslove svjetskog prvaka i nekoliko puta rušio svjetski rekord u toj disciplini, pomaže ukrajinskim atletičarima.

– Svake sekunde, svakog dana, svoju energiju posvećujem lociranju sportaša, trenera i njihovih obitelji i pronalaženju kako im najbolje možemo pomoći – rekao je.

Kako je objasnio, neki sportaši su se našli usred ratnog vihora na područjima u centru ruskog napada.

– Sve je to jako teško, s nekima stalno gubimo kontakt i jako smo zabrinuti za njihovu sigurnost. Ostalima izvan zemlje potrebni su različiti oblici pomoći kako bi nastavili da se natječu – kazo je Bubka.

Za njega je važno da ukrajinski sportaši mogu nastaviti sudjelovati na natjecanjima širom svijeta.

– Naši sportaši mogu inspirirati druge pokazujući otpornost Ukrajinaca, a istovremeno dijele poruku solidarnosti i mira – rekao je, ukazujući na slučaj ukrajinskog paraolimpijskog tima, koji je završio na drugom mjestu na nedavnim Igrama u Pekingu.

– Želimo da se naša zastava vijori i da se naša himna svira na svim natjecanjima širom svijeta – zaključio je Bubka, prenosi STA.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img