spot_img
spot_img
N24politikaŠest zemalja prihvatilo: Hrvatska odbila poziv na inauguraciju Putina

N24

Šest zemalja prihvatilo: Hrvatska odbila poziv na inauguraciju Putina

PODIJELITE ČLANAK

Pozivnica za današnju ceremoniju bila je adresirana na razinu hrvatskog veleposlanika u toj državi, Tomislava Cara, no odlučeno je da ne ide, kao što ne ide i velika većina europskih država

Hrvatska je dobila poziv da bude nazočna na inauguraciji ponovno izabranog ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali ga je odbila. Pozivnica za današnju ceremoniju bila je adresirana na razinu hrvatskog veleposlanika u toj državi, Tomislava Cara, no odlučeno je da ne ide, kao što ne ide i velika većina europskih država. Iznimka su Francuska, Grčka, Cipar, Malta, Mađarska i Slovačka. Belgija je prvotno potvrdila dolazak, no onda je u posljednji tren promijenila mišljenje. Također, EU neće poslati ni svog predstavnika u toj državi, što odražava stav većine država članica. Na ceremoniji neće biti ni predstavnici SAD-a niti Kanade.

Neke europske države, Estonija, Latvija i Litva, već su ranije potpuno opozvalesvoje veleposlanike iz Rusije, dok je Njemačka to učinila u ponedjeljak na period od tjedan dana kao prosvjed zbog ruskih kibernetičkih napada. Putinov pomoćnik rekao je da su sve države, uključujući i one, kako je rekao, neprijateljske, dobile poziv za inauguraciju, barem na razini veleposlanika.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img