spot_img
spot_img
N24ReceptiSezona je tikvica, evo kako možete napraviti špagete od tikvica s češnjakom...

N24-RECEPTI

Sezona je tikvica, evo kako možete napraviti špagete od tikvica s češnjakom i maslinovim uljem

PODIJELITE ČLANAK

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 srednje tikvice
  • 2 žlice parmezana, naribanog
  • sol i papar, po ukusu

Kako napraviti špagete od tikvice?

Postoji nekoliko opcija i načina kako možete napraviti špagete od tikvica. Na tržištu su dostupni napredni uređaji koji su specijalizirani za pripremu špageta od povrća, poput električnog spiralizatora. Međutim, znamo da malo tko u svojoj kuhinji ima jedan takav uređaj, pa je zasigurno dobra vijest da postoje mnogo pristupačniji i jednostavniji alati. Jedna takva opcija je mali ručni spiralizator koji se koristi na principu šiljila za olovke. Julienne rezalica također može poslužiti za izradu špageta od tikvica.

Riječ je o alatu nalik običnoj gulilici za povrće, no umjesto ravnog noža, Julienne rezalica ima cik-cak nož koji radi tanke trakice prilikom rezanja. Odlična stvar je što ovu rezalicu vjerojatno već imate u kuhinji, a uz to je praktična i ne zauzima mnogo prostora. Uz pomoć ove rezalice možete narezati najtanje rezance, a mana je što će vam za pripremu rezanca uz ovaj alat biti potrebno nešto više vremena.

Ako ne posjedujete niti jedan od navedenih alata, preostaje vam običan kuhinjski nož. Ako se odlučite na ovu posljednju opciju, vodite računa da rezanci budu približno jednakih veličina (i debljina), a za okus ne trebate brinuti. Tikvice prepolovite na pola te svaku polovicu narežite po dužini na tanke ploške. Zatim ploške posložite jednu na drugu i režite ih po dužini kako biste dobili dugačke rezance. Bez obzira koju metodu odaberete, rezultat će biti jednako ukusan!

Priprema:

Napravite rezance od tikvica. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte 30 sekundi. Dodajte rezance od tikvica i okrećite ih u tavi, oko minute, samo da se zagriju i lagano omekšaju, a zatim isključite vatru. Pospite ih naribanim parmezanom, posolite i popaprite po ukusu. Još ih jednom promiješajte u tavi i poslužite.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img