spot_img
spot_img
N24VijestiŠiri se nova internetska prijevara: Ako primite ovakav SMS, ignorirajte ga

BUDITE NA OPREZU!

Širi se nova internetska prijevara: Ako primite ovakav SMS, ignorirajte ga

PODIJELITE ČLANAK

Preporučeno je da o aktualnim vrstama prijevara građani informiraju svoje bližnje kako bi se zaštitili od potencijalnih prijevara

Zemljom se širi nova vrsta prijevarezbog koje iz Hrvatske udruge banaka upozoravaju građane da budu posebno pažljivi. Najnovije prijevare, osim uz banke, vežu se uz sustav e-Građani.
HUB upozorava na niz aktivnih kampanja kriminalaca koji u posljednje vrijeme ciljaju klijente banaka, kako bi im ukrali podatke i tako stekli financijsku korist, pojavilo se u obavijesti koju su neki građani dobili putem aplikacije banke ili pri ulasku na portal e-Građani.
Prijevara koja se posljednja pojavila i vezana je za banke i portal e-Građani funkcionira tako da prevaranti u ime banaka šalju SMS u kojem tvrde da „Imate pravo na povrat poreza“ s poveznicom koja vodi na lažnu prijavu u sustav e-Građani.
Iz HUB-a apeliraju da, ako zaprimite takav SMS, nipošto ne kliknete na poveznicu i nikako ne unosite podatke vezane uz Vaš mToken/token niti ikakve druge osobne podatke. Preporučeno je da o aktualnim vrstama prijevara građani informiraju svoje bližnje kako bi se zaštitili od potencijalnih prijevara, a ako sumnjate da ste žrtva prijevare i ako ste upisali bankovne podatke, odmah se obratite svojoj banci i prijevaru prijavite policiji.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img