spot_img
spot_img
N24MagazinSmith se oglasio nakon što mu je Akademija zabranila pristup Oscarima na...

Magazin

Smith se oglasio nakon što mu je Akademija zabranila pristup Oscarima na 10 godina

PODIJELITE ČLANAK

Will Smith kratko je za CNN komentirao odluku Akademije da mu se zabrani pristup svim njihovim događanjima, uključujući i Oscare, narednih 10 godina.

“Prihvaćam i poštujem njihovu odluku”, rekao je.

Podsjetimo, Akademija je danas su poslijepodnevnim satima izdala priopćenje o disciplinskoj mjeri o kojoj je odlučeno na sastanku Odbora.

“Odbor je odlučio da od 8. travnja 2022. g. Smithu neće čitavo desetljeće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim akademskim događajima ili programima, uživo ili virtualno, uključujući i dodjelu Oscara.”

“Ova akcija koju danas poduzimamo odgovor je na ponašanje Willa Smitha te je korak prema cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanju povjerenja u Akademiju. Također se nadamo da ovime može započeti vrijeme oporavka za sve uključene i pogođene.”

Akademija se suočila sa žestokim kritikama zbog načina na koji su se nosili s incidentom, a mnogi su se pitali zašto Smith nije bio uklonjen iz Dolby Theatrea nakon što je udario Rocka i psovao sa svog mjesta.

U priopćenju od prošlog tjedna organizacija je rekla da se od Smitha “zatražilo da napusti ceremoniju, ali je on to odbio”. Kasnije su se pojavili demantiji ovog navoda, a čak je i Smithov glasnogovornik tvrdio kako Akademija takvo nešto od njega nije zahtijevala.

Hoće li Smithu oduzeti Oscara?

Akademija je dosad izbacila samo tri osobe: Harveyja Weinsteina, redatelja Romana Polanskog i Billa Cosbyja, no nikome od njih nisu bili oduzeti Oscari.

Organizacija je poništila samo jednog Oscara u svojoj skoro stoljetnoj povijesti, za dokumentarac iz 1969. Mladi Amerikanci, zbog preranog objavljivanja.

Jedan član Akademije anonimno je progovorio za The Times o situaciji.

“Nadam se da će se ovime zatvoriti jedno od najružnijih poglavlja u povijesti organizacije. Morali smo učiniti ono što smatramo ispravnim”, zaključio je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img