spot_img
spot_img
N24VijestiRegijaSpektakl kod Kornata: Snimljena mrcina duga 15 metara

Vijesti

Spektakl kod Kornata: Snimljena mrcina duga 15 metara

PODIJELITE ČLANAK

Najvjerojatnije se radi o velikom sjevernom kitu, on je stalni stanovnik Sredozemlja, ali svakih nekoliko godina zna biti viđen i u Jadranu, rekao je dr. Tomislav Gomerčić iz Zavoda za veterinarsku biologiju U subotu oko 15 sati moreplovac je snimio kita između Murtera i Opata koji je ulaz u Kornate.

– Dug je oko 15 metara i dugo je kružio oko nas. Cijeli život sam na moru, ali nikad kita tu nisam vidio. Vidio sam ga u oceanima. Nikad između Murtera i Opata – rekao je za 24sata.hr Darko Turčinov koji je vozio brod za jednodnevne izlete na Kornate. Dr. Tomislav Gomerčić iz Zavoda za veterinarsku biologiju na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu rekao je kako se vrlo vjerojatno radi o velikom sjevernom kitu.

– Najvjerojatnije se radi o velikom sjevernom kitu. Svakih par godina zna biti viđen u Jadranu, ali je stalni stanovnik Sredozemlja. Dakle ima slučajeva da zalaze i do našeg Jadrana što nije pretjerano čudno, no s druge strane jest s obzirom na to da nije česti gost – kratko je rekao dr. Gomerčić.

Video možete vidjeti ovjde

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img