spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama 03. 12. 2021. u 14 : 50 sati

Bosna i Hercegovina

Stanje na cestama 03. 12. 2021. u 14 : 50 sati

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 03. 12. 2021. u 14 : 50 sati

Ponovo je zbog intenzivnih snježnih padavina obustavljeno saobraćanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere na putu Sarajevo-Rogatica preko Romanije.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) počelo je saobraćanje i putničkih vozila, ali je otežano i usporeno, s obzirom na to da i dalje ima vode na kolovozu.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) završen je dio radova i normalizirano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img