spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama 19. 11. 2021. u 15 : 50 sati

Petak

Stanje na cestama 19. 11. 2021. u 15 : 50 sati

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 19. 11. 2021. u 15 : 50 sati

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj je obustavljen do sutra ujutro (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle saobraćaju preko Dubrava.

Danas i sutra (19. i 20.11.) od 07 do 22 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Kakanj-Visoko. Putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok su teretna vozila usmjerena na autoput A-1 Kakanj-Visoko.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktualna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img