spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama u Bosni i Hercegovini

06. 11. 2021. u 06 : 25 sati

Stanje na cestama u Bosni i Hercegovini

PODIJELITE ČLANAK

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća.Također je obustavljen saobraćaj iz istih razloga na regionalnom putu Visoko- Ilijaš (u mjestu Čekrekčije).

Zbog oborenog stabla, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Foča-Tjentište, u mjestu Trnovače.

Na dionici Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Usporeno i otežano je saobraćanje i u Kantonu Sarajevo, gdje kiša i jutros pada. Posebno izdvajamo naselja: Stup, Bačići, Otes i Dobroševići.

Očišćeni su odroni na putevima Jablanica-Blidinje i Konjic-Boračko jezero uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozače upozoravamo na povećane količine vode na kolovozu, kao i na opasnost od novih odrona. Budite maksimalno oprezni!

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktualno je na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacijskih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img