spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama u Bosni i Hercegovini u 15:50 sati

Srijeda

Stanje na cestama u Bosni i Hercegovini u 15:50 sati

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 24. 11. 2021. u 15 : 50 sati

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (preko Laništa) i Glamoč-Mlinište. Frekvencija vozila u poslijepodnevnim satima je pojačana, posebno na izlazima iz većih gradskih zona, jer će mnogi sutrašnji praznik spojiti s vikendom. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras od ponoći do sutra do 24 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img