spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na prometnicama u Bosni i Hercegovini

Stanje na prometnicama u Bosni i Hercegovini

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 30. 10. 2021. u 06 : 30 sati

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save, Drine i Lašve.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima.

Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Još danas će se izvoditi radovi na magistralnom putu Mostar-Nevesinje (dionica Bakračuša-Nevesinje), zbog čega će u vremenu od 09 do 15 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klikotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

n24.ba

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img