spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleStručnjakinja otkrila koju vodu nikada ne pije: ‘Može uzrokovati nelagodu i velike...

N24

Stručnjakinja otkrila koju vodu nikada ne pije: ‘Može uzrokovati nelagodu i velike probleme’

PODIJELITE ČLANAK

Voda je esencijalna za održavanje zdravlja i normalnog funkcioniranja tijela. Naš organizam sastoji se uglavnom od vode, a ona je ključna za brojne vitalne funkcije. Pomaže u održavanju ravnoteže tjelesnih tekućina, regulira tjelesnu temperaturu, potiče probavu i apsorpciju hranjivih tvari te eliminaciju otpadnih produkata iz tijela. Također, voda je važna za hidrataciju kože, zglobova i organa, održavajući ih vlažnima i podmazanima.

Nedovoljan unos vode može dovesti do dehidracije, koja može rezultirati brojnim zdravstvenim problemima, uključujući umor, glavobolje, konstipaciju, problem s koncentracijom i lošu probavu. Stoga je važno redovito konzumirati dovoljno vode kako bismo održali optimalno zdravlje i dobrobit.

 

 

S obzirom na to da je stiglo vruće i sparno vrijeme, iznimno je bitno da pijete puno vode, ali stručnjakinja ističe koju vodu ipak ne bi trebali konzumirati.

Nikako ne piti takvu vodu

Sarah Lawson, stručnjakinja za sigurnost hrane iz Storage Box Shopa, upozorava: “Važno je izbjegavati konzumiranje flaširane vode koja je bila izložena suncu ili visokim temperaturama, poput ostavljanja u automobilu. Toplina može uzrokovati oslobađanje štetnih kemikalija iz plastike u vodu”, prenosi Express.

Kada se flaširana voda zagrije, kemikalije iz plastike mogu se prenijeti u vodu. Ove kemikalije, kao što su BPA i ftalati, mogu biti štetne ako ih pijemo. Mogu uzrokovati nelagodu i zdravstvene probleme. Neki od simptoma koji se mogu javiti uključuju:

https://www.dnevno.hr/zdravlje/mladic-je-zamalo-zavrsio-kobno-zbog-sepse-tvrdili-su-mi-da-sam-tjeskoban-i-da-mi-nije-nista-2460394/

 

Probleme sa želucem: mučninu ili bol u trbuhu
Glavobolje: mogu uzrokovati glavobolju
Vrtoglavicu: osjećaj vrtoglavice ili dezorijentacije
Probleme s hormonima: neke kemikalije mogu utjecati na hormone, što s vremenom može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema.
Kako biste izbjegli ove probleme, preporučuje se čuvanje flaširane vode na hladnom mjestu i izbjegavanje izravne sunčeve svjetlosti. Također je korisno držati vodu u hladnjaku, po mogućnosti s vrećicama leda.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img