spot_img
spot_img
N24VijestiSuspendirana tužiteljica Kajmaković

Vijesti

Suspendirana tužiteljica Kajmaković

PODIJELITE ČLANAK

Prvostupanjska disciplinska komisija Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) za tužitelje donijela je odluku kojom se Diana Kajmaković udaljava od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, počevši od dana donošenja odluke, 31. listopada, pa do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka pokrenutog disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužitelja (UDT) od 21. listopada.

Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH se, prilikom donošenja odluke, rukovodila činjenicom da su ostvareni zakonom predviđeni uvjeti za diskreciono privremeno udaljenje, priopćenoje iz ovog regulatornog tijela.

Iz VSTV-a podsjećaju da je podnesena disciplinska tužba s prijedlogom da se tužena oglasi odgovornom i razriješi s dužnosti zamjenika glavnog tužitelja i tužitelja Tužiteljstva BiH za radnje koje su obzirom na rukovodnu funkciju koju obavlja, takve prirode da se odgovornost tužene ne bi na pravilan i objektivan način mogla utvrditi bez udaljenja tužene od vršenja dužnosti u Tužiteljstva BiH tijekom disciplinskog postupka.

– Kako tužena obnaša dužnost zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH smatra da vođenje disciplinskog postupka, uz istovremeno obavljanje rukovodne dužnosti, ugrožava kredibilitet navedene pravosudne institucije – navodi se.

Kako se, također, navodi, radi objektivnog i vjerodostojnog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti konkretnog slučaja, a posebno zbog interesa javnosti i osiguranja pravičnog disciplinskog postupka, opravdano je da se Diana Kajmaković, zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, privremeno udalji od vršenja dužnosti do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Ovom odlukom Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH ni na koji način ne prejudicira niti može uticati na ishod ovog disciplinskog postupka.

Žalba ne odlaže izvršenje odluke o privremenom udaljenju, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img