spot_img
spot_img
N24VijestiBiHSvečanom sjednicom u Mostaru obilježeno 10 godina postojanja HAZU BiH

N24

Svečanom sjednicom u Mostaru obilježeno 10 godina postojanja HAZU BiH

PODIJELITE ČLANAK

Danas je u Mostaru održana svečana sjednica Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja 10. obljetnice postojanja i rada. Svečana sjednica održana je u Hotelu Mostar.

Predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini akademik Mladen Bevanda održao je pozdravni govor u kojemu je istaknuo važnost rada Akademije i njezin doprinos jačanju identiteta i kulture hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Svečana sjednica bila je prilika za prisjećanje na proteklih deset godina predanog rada i intelektualnog doprinosa HAZU BiH. Tijekom svečane sjednice dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama za doprinos i potporu HAZU BiH, među kojima je uručena i Zlatna povelja zahvalnosti predsjedniku Čoviću za iznimne zasluge za razvoj i podršku HAZU BiH.

Ja sam uvjeren da sve naše akademije unutar Bosne i Hercegovine, uz izraženu suradnju s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti u Republici Hrvatskoj, će učiniti dodatan napor da naznačimo koliko je bitno kazati da je Bosna i Hercegovina središte Europske unije, da može unijeti sve ono što je vrijedno kroz svoju kulturnu baštinu, baštinu triju naroda, našu tradiciju koja je višestoljetna kao takva, i da je došlo vrijeme da umni ljudi, koji razumiju procese i u politici preuzmu odgovornost za sve ono što se događa u Bosni i Hercegovini, kazao je predsjednik Čović.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img