Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.
Sastojci za tiramisu s kestenom:
- 100 grama šećera u prahu
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 200 grama kesten-pirea
- 400 grama mascarponea
- 2 dcl jake crne kave
- 5 velikih žlica amaretta
- piškote
- kakao
Tiramisu s kestenom – priprema:
- Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.
- Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.
- U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.
SAVJET:
- umjesto amaretta možete korisititi rum
- ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji