spot_img
spot_img
N24VijestiBiHTrgovački lanac nakon bankrota zatvara sve poslovnice: Radnici očajni, svi su dobili...

SVE JE SRUŠENO…

Trgovački lanac nakon bankrota zatvara sve poslovnice: Radnici očajni, svi su dobili otkaz

PODIJELITE ČLANAK

Njemački trgovački lanac McTrek je nakon proglašenja bankrota zatvorio sve poslovnica diljem te zemlje, piše Fenix magazin.

Nade u spas insolventnog trgovačkog lanca nisu se ostvarile nakon neuspješnih pokušaja pronalaska investitora, što je rezultiralo konačnim zatvaranjem poslovnica, izvještava Wirtschafts Woche. Stečajni upravitelj Tobias Kämpfpotvrdio je tu informaciju, što je bio težak udarac za zaposlenike i outdoor industriju.

 

 

Ovaj tragičan epilog rezultirao je otpuštanjem 87 zaposlenika, koji su se uzalud nadali preokretu situacije. Unatoč početnim optimističnim procjenama i naporima da se tvrtka spasi, bankrot McTreka označio je kraj tvrtke koja se nije mogla izvući iz financijskih problema.

Značajni novčani gubici

Čak ni intervencija stručnjaka za industriju poput Ulricha Dausiena, osnivača brenda Jack Wolfskin, nije mogla spriječiti ovaj ishod, ukazujući na dubinu krize s kojom se trgovački lanac suočio.
Odluka o zatvaranju poslovnica donesena je nakon značajnih novčanih gubitaka, plaća i najamnina koje više nisu bile održive, dosežući vrhunac nesreće u siječnju 2024. godine. Bivši vlasnik i direktor Christian Müller preuzeo je McTrek 2020. godine s pozitivnim očekivanjima, ali neplaćena potraživanja i stečajni zahtjevi vjerovnika doveli su do konačnog kraha tvrtke.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img