spot_img
spot_img
N24VijestiBiHU 32 kontrole na području KSB izrečene kazne u iznosu 93.700,00 KM

U 32 kontrole na području KSB izrečene kazne u iznosu 93.700,00 KM

PODIJELITE ČLANAK

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik je jučer, u poslijepodnevnim satima, izvršio 32 djelomične inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Kantona Središnja Bosna, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i priređivanja igara na sreću.

Kontrole su izvršene na području općina: Travnik, Novi Travnik, Vitez, Bugojno, Gornji Vakuf i Donji Vakuf, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanje radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 6 neprijavljenih radnika, 24 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja i 7 obveznika koji nisu plaćali doprinose. Od ukupno kontroliranih 16 poreznih obveznika priređivača igara na sreću, u 14 slučajeva utvrđeno je neevidentiranje prometa putem fiskalnih uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neplaćanje doprinosa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja izdano je 45 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 93.700,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

(Porezna uprava Federacije BiH)

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img