spot_img
spot_img
N24VijestiBiHU Mostaru osnovano Vijeće Matice hrvatske u BiH

N24

U Mostaru osnovano Vijeće Matice hrvatske u BiH

PODIJELITE ČLANAK
U Mostaru je u ponedjeljak održana osnivačka skupština Udruge “Vijeće Matice hrvatske” u Bosni i Hercegovini.

Šesnaest ogranaka Matice hrvatske u BiH odlučilo osnovati zajedničko Vijeće radi lakše suradnje na brojnim projektima.

Danas smo ovdje radi Osnivačke skupštineUdruge ‘Vijeće Matice hrvatske’ u BiH, u kojoj djeluje 16 ogranaka koji su na svom području organizirani i rade s više ili manje uspjeha.

Osjetili smo da nam na razini Federacije, ali i države BiH, treba jedno tijelo koje će zastupati sve interese i putem kojega ćemo dobiti jednu sinergiju, koja će u institucijama države BiH, ali i Hrvatske, imati jednu posebnu poziciju. Kroz to tijelo ćemo realizirati projekte koji se ne mogu ostvariti u samo jednom ogranku, izjavio je glavni tajnik Matice hrvatske Zagreb Ivica Nuić.

Potvrdio je kako je 99 posto ogranaka u BiH dalo svoj pristanak.

Potpisali su izjave koje dodatno vežu ogranke u BiH s Maticom u Zagrebu. I dalje će biti najdirektniji odnosi ogranka prema Matici, ništa se nije promijenilo u vidu gdje će ostati autonomija ogranka s pravnom osobnošću. Veliki projekti,koji se ne mogu po zasebnim ograncima realizirati, će se realizirati putem ovog Vijeća, koje će biti registrirano kao pravna osoba u BiH, pojašnjava Nuić.

Potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske Vitez Jakov Križanović naglašava kako je ovo bitan korak u suradnji svih ogranaka u BiH.

Ovo za naše ogranke u BiH jako puno znači, pogotovo u smislu uvezivanja i razvoja novih projekata i ideja. Također, ovo će nam pomoći kako bi još bolje međusobno surađivali okupljeni u jedinstvenu Maticu hrvatsku sa sjedištem u Zagrebu, kazao je Križanović.

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img