spot_img
spot_img
N24VijestiBiHU nedjelju se na najvišim planinskim vrhovima očekuju i prve pahulje snijega

N24-VRIJEME

U nedjelju se na najvišim planinskim vrhovima očekuju i prve pahulje snijega

PODIJELITE ČLANAK

U nedjelju, 15. listopada, nas očekuje promjena vremena koja će označiti kraj Miholjskog ljeta i sa sobom donijeti pad temperature te padaline širom Bosne i Hercegovine.

Kraj rujna i prva polovina listopada obilježili su lijepe vremenske prilike karakteristične za Miholjsko ljeto, međutim vikend pred nama donosi promjenu vremenskih izgleda. Nakon veoma tople i sunčane subote, u nedjelju nas očekuje promjena vremena.

Drugog dana vikenda nas očekuje naoblačenje praćeno kišom i lokalno pljuskovima sa grmljavinom sa kojim će osjetno zahladniti. Promjena vremena najprije će zahvatiti sjeverozapad i sjever zemlje već od jutarnjih sati, a u toku dana i ostatak zemlje.

Osjetno će zahladniti, pri izmaku padavina na vrhovima najviših planina moguća koja pahulja snijega.

Kako javljaju meteorolozi, najviše padavina u toku nedjelje očekuje dio sjeverozapadne i zapadne Bosne, pojas Krajine uz prognoziranih 15 do 35 mm kiše. U ostatku zemlje manje padalina.

Padavine će relativno brzo preći preko naših krajeva i njihov prestanak se očekuje u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Početak narednog tjedna svjež, dok se od sredine tjedna očekuje južina uz porast temperatura. Nastavlja se promjenjivo vrijeme uz česte oblake i povremeno kišu koje bi, kao i obično, uz južinu najviše bilo u Hercegovini i zapadu Bosne.
PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img