spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaU padu sportskog zrakoplva na Nišićima poginuli austrijski državljani

Crna kronika

U padu sportskog zrakoplva na Nišićima poginuli austrijski državljani

PODIJELITE ČLANAK

Na Nišićima, preciznije lokalitetu u blizini Bijambara, na području Ilijaša došlo je do pada letjelice prilikom čega su stradale dvije osobe.

U 15 sati obaviještena je policija Sarajevske županije kako je na lokalitetu Nišićke visoravni, područje Općine Ilijaš, došlo do pada nepoznate letjelice. Na fotografijama koje su proslijeđene iz MUP-a SŽ-a vidi se kako je riječ o manjoj sportskoj letjelici.

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije, čiji je liječnik konstatirao smrt dvije osobe.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o dva austrijska državljanina, a njihov mali sportski zrakoplov u kojem su letjeli je francuskih registracijskih oznaka.

Iskusni piloti kažu kako do ovakvih nesreća može lako doći na našim prostorima, pogotovo po vrućini i ukoliko se vozi nisko kao što je ovdje vjerojatno bio slučaj.

Očevici koji su primijetili ovu letjelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko te da su se pokušali prizemljiti više puta.

O navedenom je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji će rukovoditi očevidom, nakon kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj.

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje sudjeluju u očevidu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img