spot_img
spot_img
N24VijestiBiHUHIĆEN DRŽAVLJANIN TURSKE U BiH ušao s većom količinom nelegalnog novca

AERODROM SARAJEVO

UHIĆEN DRŽAVLJANIN TURSKE U BiH ušao s većom količinom nelegalnog novca

PODIJELITE ČLANAK

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u suradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca.

Tijekom redovne provjere putnika i putničke prtljage koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul – Sarajevo, izvršili su pregled turskog državljanina A. H. koji je pored osobne prtljage imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 eura i 5 000 USD.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim osobne prtljage. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom, priopćeno je iz UNO BiH.

Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su to prijaviti carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prijelazima.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img