spot_img
spot_img
N24VijestiBiHUhićena banda koja je pokrala umirovljenike

N24-VIJESTI

Uhićena banda koja je pokrala umirovljenike

PODIJELITE ČLANAK

Francuska policija uhitila je tri žene i muškarca, svi porijeklom iz BiH, koji su već neko vrijeme podizali novac sa bankovnih računa umirovljenika u Francuskoj, ali i nekoliko europskih zemalja, otuđivši na taj način više od 153.000 eura – pišu Nezavisne.

Istraga je pokrenuta u Finisteru, francuskom departmanu, gdje su prvo i uočeno pražnjenje računa. Naime, oni bi stali iza žrtve na bankomatu, ”snimili” pin kod kartice, a zatim ispraznili račun. Kako prenose francuski mediji, prosjek godina žrtava je 77.

Kada je pokrenuta istraga, policija je uočila učestalo prisustvo četvero ljudi na nadzornim kamerama bankomata. Uglavnom se radilo o bankomatima u shoping centrima. Tada je već postalo jasno da je riječ o grupi koja ”operira” po cijeloj Francuskoj:

”Sve u svemu, riječ je o nekoliko stotina prijevara, tj. klasičnih krađa, a žrtve su uglavnom bili stariji, umirovljenici”, stoji u priopćenju policije.

Tijekom istrage, policija je ustanovila da ova izuzetno mobilna grupa slične krađe izvela u Španjolskoj, Italiji, Švicarskoj, Hrvatskoj i Njemačkoj. Njih četvero je identificirano zahvaljujući prekograničnom nadzoru i konačno su uhićeni u departmanu Korez, neposredno pred odlazak u Španjolsku. Kod njih je pronađena suma od 12.000 eura, a navodno to im je ”trodnevni plijen”, što ukazuje da su njihove aktivnosti bile izuzetno profitabilne. Kako prenose mediji, njihovo prvo pojavljivanje pred sudom zakazano je za travanj – prenose Nezavisne.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img