spot_img
spot_img
N24SportNogometUhićeni pripadnici Torcide zbog nereda na Poljudu, evo za što ih se...

N24

Uhićeni pripadnici Torcide zbog nereda na Poljudu, evo za što ih se sve tereti

PODIJELITE ČLANAK

Neredi na Poljudu nakon polufinala Kupa između Hajduka i Dinama, kada su po isteku 90-te minute pripadnici Torcide provalili u teren i krenuli prema igračima i suparničkim navijačima, ali ih je pravodobna intervencija snaga javnog reda i mira vratila na tribine, no to je bio samo početak.

Nakon što su vraćeni na tribine pripadnici Torcide krenuli su gađati policiju stolicama i svime što im je tada došlo pod ruku, a nakon derbija Poljudska ljepotica izgledala je potpuno devastirano.
Policija je nakon nereda krenula raditi izvide i uhićenja pa je tako izvijestila da su nastavljajući kriminalističko istraživanje nereda na stadionu Poljud nakon nogometnog derbija od 3. travnja, osumnjičili još sedam punoljetnih hrvatskih državljana u dobi od 42, 28, 26, 25, 24, 21 i 19 godina.

Doveli u opasnost

“Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 3. travnja ove godine, nakon završetka nogometne utakmice, sa sjeverne tribine prema pripadnicima specijalne i interventne policije, koji su bili postavljeni u kordon kako bi spriječili daljnji proboj sa sjeverne tribine na teren, gađali policijske službenike bacajući prema njima polomljene stolice, drvene palete, zapaljene bengalke i različite druge predmete čime su doveli u opasnost živote policijskih službenika.

Osim toga upućivali su im i verbalne prijetnje”, izjavila je Sanja Nazlić iz splitske policije, koja je dodala kako je u neredima lakše ozlijeđeno više policajaca.

 

Neredi nakon utakmice polufinala Kupa pričinili su veliku materijalnu štetu, a kakvu kaznu mogu očekivati pripadnici Torcide, saznat će se u narednim danima.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img