spot_img
spot_img
N24VijestiBiHUstavni sud odbio tužbe Zorana i Zdravka Mamića

Vijesti

Ustavni sud odbio tužbe Zorana i Zdravka Mamića

PODIJELITE ČLANAK

Na upit RTL-a Ustavni sud je odgovorio kako su odbijene ustavne tužbe braće Mamić te Tomislava Horvatinčića.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Obavještavam Vas da je Ustavni sud na sjednici od 26. listopada o.g. donio rješenje kojim je odbio ustavnu tužbu Tomislava Horvatinčića.

Nadalje, na sjednici od 16. studenoga o.g. Ustavni sud donio je rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića.”

Podsjetimo, Zdravko Mamić je povodom presude Vrhovnog suda podnio i ustavnu tužbu jer je, kako tvrdi u tužbi, bio žrtvom “povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča”.

Optužio je dvojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudili u njegovom slučaju da su od njega primili pola milijuna eura kako bi izrekli oslobađajuću presudu.

Tomislav Horvatinčić nekoliko je puta odgađao odlazak u zatvor zbog zdravstvenih razloga. No, naposlijetku je ipak morao na izdržavanje kazne.

“Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci”, rekao je svojevremeno njegov odvjetnik Velimir Došen kada je i otkrio da je zbog te odluke podnesena i ustavna tužba, prenosi rtl.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img