spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleVažnost zdrave prehrane

Važnost zdrave prehrane

PODIJELITE ČLANAK

Način na koji se hranimo, kako bismo se osjećali sito, najčešće nije najbolji izbor koji možemo napraviti. Tako utječe mnogo različitih čimbenika kao što je osobni izbor, tradicija, dostupnost tj. nedostupnost namirnica i slično.

Stručnjaci poput nutricionista i medicinara u suradnji, svakodnevno otkrivaju kako način pravilne prehrane utječe na naš život. Kako bismo poboljšali zdravstveno stanje organizma, potrebno je primjenjivati savjete o balansiranoj i zdravoj prehrani.

Otpadne kiseline koje ostaju u našim tkivima mogu uzrokovati različite bolesti u organizmu, što se javlja ovisno o metabolizmu svakog čovjeka. Organizam ne može izlučiti sve otpadne kiseline, upravo one koje ne može izlučiti, on ponovo upija iz debelog crijeva i preko jetre šalje u krvotok i ostaju u tkivima.

Svakako, svaki organizam je sam za sebe individua koja zahtjeva različite prehrambene potrebe. Uz usvajanje zdravih prehrambenih navika, niti malo ne izostaje tjelesna aktivnost koja će dodatno utjecati na dobro zdravlje cijelog tijela.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img