spot_img
spot_img
N24VijestiVeleposlanik SAD-a Michael J. Murphy na sastanku s predstavnicima Tomislavgrada i Vlade...

Vijesti

Veleposlanik SAD-a Michael J. Murphy na sastanku s predstavnicima Tomislavgrada i Vlade HBŽ-a

PODIJELITE ČLANAK

U nastupnom posjetu Općini Tomislavgrad i Hercegbosanskoj županiji boravio je veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy zajedno sa svojim suradnicima Michaelom Ahnom i Svjetlanom Buhovac iz političkog odjela Veleposlanstva.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić poželjeli su dobrodošlicu američkom veleposlaniku i upoznali ga s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima županije i općine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sastanku su razgovarali o potencijalima i mogućim modalitetima razvoja spomenutih sredina kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam, drvoprerađivačka industrija, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava, stočarstvo itd.

Veleposlanik Murphy istaknuo je nužnu ulogu i potrebu političkog dijaloga te odgovornog i racionalnog upravljanja i ponašanja svih izabranih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini.

Upriličen je obilazak vjetroparka Jelovača gdje su predstavnici tvrtke F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad, zajedno s načelnikom i predsjednikom Vlade, veleposlanika Murphya upoznali s osnovnim karakteristikama vjetroparka, tijekom izgradnje i današnjim funkcioniranjem te usmjerenjem i nastojanjima županijske i lokalne zajednice ka što većoj proizvodnji energije iz obnovljivih izvora gdje već sada u Bosni i Hercegovini prednjače, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img