spot_img
spot_img
N24MagazinVlasnica dva salona, uspješna Gabrijela Šimić odazvala se našem pozivu i odgovorila...

Moda i ljepota

Vlasnica dva salona, uspješna Gabrijela Šimić odazvala se našem pozivu i odgovorila na nekoliko pitanja

PODIJELITE ČLANAK

Unatoč uvjerenju da živimo u svijetu u kojem dominiraju muškarci ipak su žene te koje pružaju temeljne snage, mudrosti, pravde i kreativnosti. Pitate se je li moguće da jedna žena danas bude uspješna? Moguće je ali uz recepte koje mogu dati one što znaju kakvim se putem treba ići da bi bile ono što žele biti. Sposobne, odlučne i neovisne.

Naš tim imao je priliku razgovarati s Gabrijelom Šimić, mladom djevojkom iz Novog Travnika koja je svojim radom i trudom postigla sjajne rezultate. Jedna je od prvih žena u Bosni i Hercegovini koja je pokrenula vlastiti posao i postavila granice kada su u pitanju umijeće šminkanja i ljepote. Gabrijela je danas vlasnica kozmetičkog salona “Beauty Bar Gabrijela Šimić” a prije par mjeseci otvorila je i frizerski salon pod nazivom “SakoSako”.

Gabrijela i njezin radni tim imali su priliku odgovoriti na naših par pitanja.

Draga Gabrijela, o Vašem uspjehu pričaju mnogi. Posjedujete kozmetički salon a pored toga otvorili ste i frizerski salon. Možete li nam reći zašto ste se baš odlučili na ovaj korak i što Vas je potaknulo na otvaranje dva salona?

-Od mnogih tretmana koji su zastupljeni u našem kozmetičkom salonu jednostavno sam željela svojim klijenticama pokloniti full uslugu za dugogodišnje povjerenje te proširiti vlastitu ponudu u drugoj branši kao izazov samoj sebi.

Upuštanje u otvaranje vlastitog posla nije mala stvar, osobito za ženu. Koji je Vaš najveći rizik s kojim ste se susreli u poslu?

– Ja sam se s obim poslom počela baviti iz hobija jako mlada sa samo 21 godinu. U to vrijeme nisam mislila na rizik samo sam davala puno ljubavi i strpljenja.

Kvaliteta i kvantiteta su osnovice za zadržavanje klijenata. Koju kvalitetu i tretmane nude Vaši saloni i koje proizvode koristite?

-Mi želimo da našim klijentima ponudimo sve novitete koje imaju u beauty salonu te da se svaka klijentica osjeća ugodno i zadovoljno kako uslugom tako i kvalitetom proizvoda. Kada je riječ o frizerskom salonu koristimo Kerastase proizvode, luksuzna linija Loreala za koju uskoro pripremamo web shop na kojem će se moći kupiti svi proizvodi za njegu kose.

Što Vas je inspiriralo na enterijere Vaših salona?

-To su apsolutno putovanja, od kojih je preko 30 zemalja svijeta.

Koji su bitni koraci za ostvarenje jedne žene u ovom poslu?

-To je apsolutno odlučnost. Ako si odlučio da uspiješ onda ćeš to i ostvariti na bilo kojem polju u životu.

Kako promatrate konkurenciju oko Vas?

-Zdrava konkurencija je uvijek dobar motiv za daljnji napredak u poslu.

Strastan ste putoholičar, možete li nam reći koji Vas je narod u nekoj zemlji zaintrigirao svojom brigom o ljepoti i zdravlju?

-Južna Koreja definitivno, prednjaci su u beauty svijetu. Na svakom koraku možete kupiti maske za lice i serume koje uvelike pomažu u njezi kose.

Jedan od Vaših rođendana proslavili ste u Dubaiju sa svojim užim krugom obitelji ali pored njih na putovanje ste poveli ste i svoj radni tim. Koliko je važan odnos s ljudima s kojima radite, je li to ključ dobrog uspjeha?

-Veoma je važno kakav odnos gajite sa svojim radnicima zbog same atmosfere na poslu. Svi zaslužuju da se osjećaju ugodno i da vlada pozitivna energija koja uveliko utječe i na kvalitetu rada. Moje cure su moja snaga, moje prijateljice koje me pokreću. Bez njih ne bih bila danas tu gdje jesam i na tome sam im beskrajno zahvalna!

Za kraj, koja je Vaša poruka za sve djevojke koje se žele ostvariti a misle da je nemoguće?

-U životu ništa nije nemoguće, treba samo želiti, osloboditi se straha i krenuti. Ni jedan uspjeh se ne događa preko noći. Za sve treba vrijeme i strpljenje.

Također smo imali priliku razgovarati i sa Gabrijelinim radnim timom, mladim djevojkama koje su nam rekle koliko je važno dati sebe u posao koji radiš, znači li im podrška njihove šefice ali i uvažavaju li kritike?

-Ako radiš posao koji voliš sve je lakše. Svaki posao zahtjeva trud i pažnju pa tako i ovaj. Onoliko koliko sebe daješ toliko ćeš i uspjeti. Prve dvije godine su najteže, kritike, nezadovoljni klijenti i puno toga… Ali važno je ne odustajati. Uspjeh je zagarantiran ako ideš ka njemu!- rekla je Karolina Đido.

-Smatram je u svakom poslu podrška poslodavca od velike koristi. Gabrijela je od samog mog početka bila uz mene, pomagala mi, davala mi podršku i u trenutcima napredovanja i učenja bila mi je vjetar u leđa. Njezine pohvale me uvijek motiviraju. Poželjela bih svakom da u svom poslodavcu imaju prije svega velikog prijatelja.- nadodala je Amina Baltić.

-Svaka kritika je dobro došla a posebno od osobe koju cijenite i uz koju učite na poslu. Taj pristup je jako bitan jer tada stvarate produktivno radno okruženje u kojem ostvarujete zajedničke ciljeve a istovremeno radite na osobnom razvoju. Kritika mi pruža uvid u ono što trebam poboljšati u svom radu. – zaključila je Ilona Jovišić.

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img