spot_img
spot_img
N24VijestiBiHVolonteri Crvenog Križa Travnik održali edukaciju

OŠ TURBE

Volonteri Crvenog Križa Travnik održali edukaciju

PODIJELITE ČLANAK

Poznavanje i pružanje prve pomoći potrebno je svima i trebalo bi da bude dio opće kulture. Veoma je važno da mladi znaju i shvate od kakvog je značaja pružiti pomoć u datom trenutku.

Istraživanja su pokazala da je pomoć koju pruža osoba koja se neposredno zatekne na mjestu nezgode početna i veoma važna karika u spašavanju ljudskih života. Danas su naši volonteri prikazali tehnike prve pomoći školskoj sekciji prve pomoći u OŠ “Turbe” i poznavanje i pružanje prve pomoći potrebno je svima i trebalo bi da bude dio opće kulture. Veoma je važno da mladi znaju i shvate od kakvog je značaja pružiti pomoć u datom trenutku. Istraživanja su pokazala da je pomoć koju pruža osoba koja se neposredno zatekne na mjestu nezgode početna i veoma važna karika u spašavanju ljudskih života. Danas su naši volonteri prikazali tehnike prve pomoći školskoj sekciji prve pomoći u OŠ “Turbe” i savladavanju vještina vezanih uz prvu pomoć kao što su: „Kako pravilno zaustaviti krvarenje iz nosa?“, „Što učiniti ako se ozlijediš?“, „Kako pravilno očistiti ranu i staviti flaster?“ i sl.

Pomoću metode rasprave i igranjem uloga ucenici su imali priliku usvajati osnove prve pomoći u problemskim situacijama te uče kako ih primijeniti u vlastitim iskustvima. Svladavanju vještina vezanih uz prvu pomoć kao što su: „Kako pravilno zaustaviti krvarenje iz nosa?“, „Što učiniti ako se ozlijediš?“, „Kako pravilno očistiti ranu i staviti flaster?“ i sl.

Pomoću metode rasprave i igranjem uloga ucenici su imali priliku usvajati osnove prve pomoći u problemskim situacijama te uče kako ih primijeniti u vlastitim iskustvima.

 

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img