spot_img
spot_img
N24VrijemEVremenski kaos približava se Hrvatskoj: ‘Mini tornado moguć na području gdje je...

ŠTO JE TO ČEKA?

Vremenski kaos približava se Hrvatskoj: ‘Mini tornado moguć na području gdje je level dva i tri’

PODIJELITE ČLANAK

U ponedjeljak, 3. lipnja, očekuje se promjenjivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj s mogućim kišom i grmljavinom te ponegdje nevremenom, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Predvečer će se situacija smiriti i razvedriti, najprije na moru. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu će umjereno jugo poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak.

Temperature zraka će se ujutro kretati između 12 i 16 °C, dok će na Jadranu biti između 16 i 21 °C. Tijekom dana, temperature će biti između 19 i 24 °C.

Prema prognozi DHMZ-a, početkom tjedna može biti izraženijih pljuskova i grmljavine, posebno na kopnu i Jadranu. Od utorka se očekuje djelomice sunčano vrijeme s malom vjerojatnošću za pljuskove.

Ujutro bi se temperatura zraka trebala kretati između 12 i 16 °C. Na Jadranu će ujutro biti između 16 i 21 °C. Po danu bi trebalo biti između 19 i 24 °C.

Novi pljuskovi

“U ponedjeljak na kopnu ponovno može biti izraženijih pljuskova i grmljavine, lokalno i nevremena. Prema sredini tjedna postupno sunčanije i toplije, ali ne još posve stabilno. Izraženijih pljuskova i grmljavine početkom tjedna bit će i na Jadranu. Od utorka djelomice sunčano, pa i sunčanije, uz samo malu vjerojatnost za poneki pljusak”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. DHMZ-a.

DHMZ upozorava da će vrijeme u pet hrvatskih regija biti opasno. Narančasto upozorenje izdano je za Osječku (od 9 do 24 sata), Zagrebačku (od 12 do 23 sati), Karlovačku (od 0 do 21 sat), Kninsku (od 0 do 18 sati) i Splitsku regiju (od 0 do 18 sati).

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img