spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleVrtić u Japanu uči djecu kako koristiti trubu u autu zbog važnog...

N24 Magazin

Vrtić u Japanu uči djecu kako koristiti trubu u autu zbog važnog razloga

PODIJELITE ČLANAK

Nakon smrti trogodišnje djevojčice koja je umrla od toplinskog udara u školskom autobusu, dječji vrtić u Japanu uveo je praktičnu nastavu. Djecu uče kako zatrubiti ako ostanu sama u vozilu.

Dječji vrtić u Sayami uključio je vježbu u svoj godišnji sat sigurnosti u prometu kako bi naučio djecu kako da sama potraže pomoć u hitnim slučajevima. U vježbi održanoj 12. rujna sudjelovalo je 42 djece sa svojim skrbnicima.

Službenici policijske postaje Sayama prvi su podučavali djecu pomoću modela volana. Djeci su rekli da trube stražnjicom ili bocom vode dok ne dođe odrasla osoba, ako nisu dovoljno snažni da pritisnu trubu rukama. Djeca su također imala priliku zatrubiti za volanom školskog autobusa.

“Djeci obično govorimo da ne diraju volan, ali osjetila sam olakšanje nakon ovog iskustva”, rekla je jedna majka za japanske novine Mainichi Shimbun.

China Kawamoto (3) umrla je od toplinskog udara 5. rujna, nakon što je pet sati ostavljena u zaključanom školskom autobusu. U srpnju 2021. petogodišnji dječak također je umro nakon što je ostao sam u autobusu vrtića u Fukuoki. Japanska vlada zbog ta dva slučaja pokrenula je inspekcijski nadzor dječjih vrtića koji koriste školske autobuse. Mjere zaštite namjeravaju objaviti u listopadu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img