spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleZa koga je idealan tretman botoksa za kosu

Lifestyle

Za koga je idealan tretman botoksa za kosu

PODIJELITE ČLANAK

Botoks za kosu je još jedan način duboke regeneracije kose, a rezultat je sjajna, čvrsta i svilena kosa.

Ako želite ove rezultate bez puno muke, možda je botoks za kosu rješenje za vas. Sam naziv nije točan jer se ne radi o korištenju igala, a sastojak isto tako nije onaj poznati botulinski toksin. Ustvari ćete sjediti u frizerskom salonu i pustiti da se magija sama događa.

Stilistica iz Floride, Kayla Ciambrone navodi kako se radi o 100 posto veganskom proizvodu koji djeluje kao duboka regeneracija. Ime, kaže, dolazi  od toga kako tretman djeluje – puni svaku dlaku, popravlja ispucale vrhove i kosi daje sjaj.

Kako djeluje botoks za kosu?

Dakle, nema injekcija, već se vaš stilist prvo s vama razgovarati o procesu nanošenja proizvoda koji je ustvari koncentrat bez kemikalija koji može sadržavati vitamin B5, E, kolagen, antioksidante i ulje kavijara.

Prema riječima stručnjakinje, ti će sastojci njegovati kosu, boriti se protiv slobodnih radikala i omekšati kosu. Kolagen će naravno djelovati na obnovu a ulje na mekše kovrče. Ovisno o vašoj kosi će se i tretman razlikovati ali obično preparat stoji na kosi 20-ak minuta do sat vremena te se ispire i koristi se poseban šampon za pranje. 
Kosa se tada suši i ravna i ne smije se močiti 48 sati. 

Koje su dobrobiti ovog tretmana?

Nakon tretmana možete očekivati punoću, svilenkastu teksturu dlake i manje ispucalih vrhova. Na one sitne dlake kole lete posvuda možete zaboraviti, a kosa će vam biti nahranjena. Rezultat može trajati od 2 do 4 mjeseca. Isto tako biste na taj tretman trebali napraviti samo kod stručnjaka, ne pokušavajte sami. 

Koliko često smijete koristiti tretman?

Možete očekivati da će tretman djelovati oko tri mjeseca, a vi možete nešto učiniti kako bi rezultati dulje trajali. Savjet je da kosu perete nježnim šamponom bez parabena dva do tri puta u tjednu. Pomoći može i ako spavate na svilenoj jastučnici ili na kosi imati maramu.

Za kakvu je kosu ovo idealan tretman?

Kako se u preparatu ne nalaze kemikalije, siguran je za bilo koji tip kose, a pomoći će najviše onima koji muku muče s tankom i oštećenom kosom. Naravno da nije dobro ništa što se previše koristi, pa Ciambrone savjetuje da je najbolje koristiti bilo kakav tretman za kosu svaka dva mjeseca kako biste uživali u rezultatima.

Koja je razlika između botoksa za kosu i keratina?

Mnogi misle da se radi o istom tretmanu jer je rezultat vrlo sličan. No kod nekih se tretmana keratinom kriste kemikalije za ravnanje kose, dok će se botoks baviti prirodnom teksturom kose na prirodan način a efekt će biti nešto suptilniji.

Još jedna stvar koju bi trebalo imati na umu je da se keratin i botoks tretmani nikada ne bi trebali raditi u isto vrijeme, a koji je tretman bolji za vas će sigurno odrediti i vaš stilist nakon razgovora.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img