spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleZa sigurnost Harrya i Meghan u Nizozemskoj se brinuo bivši tjelohranitelj Baracka...

Magazin

Za sigurnost Harrya i Meghan u Nizozemskoj se brinuo bivši tjelohranitelj Baracka Obame

PODIJELITE ČLANAK

Za sigurnost britanskog princa Harry (37) i njegove supruge Meghan (40) ovih dana u Nizozemskoj na igrama Invictus brinuo se i Obamin bivši tjelohranitelj Christopher Sanchez.

Osim bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame (60), bivši američki obavještajac štitio je i Georgea W. Busha (75). Bio je član Tajne službe, koja je bila odgovorna za zaštitu Prve obitelji.

Sanchez radi kao zaštitar više od 21 godinu, a prema njegovoj biografiji, fokus mu je na nacionalnoj sigurnosti, upravljanju krizama, forenzičkim istragama, zaštiti od prijetnji i procjeni ranjivosti lokacija. Studirao je kazneno pravosuđe na Teksaškom državnom sveučilištu. Nakon diplome, bivši nogometaš prvo je radio kao policajac u policijskoj upravi Houstona prije nego što se pridružio tajnoj službi kao specijalni agent koji se pobrinuo za zaštitu vlade i od terorističkih napada.

Kao dio tajne službe, Sanchez je proveo pet godina radeći za odjel zaštite predsjednika, u SAD-u i inozemstvu.

U Haagu je Sanchez bio dio Harryjevog privatnog sigurnosnog tima, stojeći poput štita iza princa i njegove supruge. Budno je gledao kako njih dvoje razgovaraju s ratnim vojnim veteranima i njihovim obožavateljima, prateći ih na Land Rover Challengeu, ali i čuvajući šator britanskog veleposlanstva, gdje je Meghan čitala djeci sudionika igara Invictus.

Naravno, Sanchez nije isključivo bio odgovoran za sigurnost Harryja i Meghan. Budući da je njihov posjet također podrazumijevao određeni sigurnosni rizik, dobili su status VIP u Nizozemskoj. U njihovom slučaju to znači da se o njihovoj sigurnosti brinulo izvanredno tijekom putovanja. Sigurnosni tim se sastojao od pet tjelohranitelja, lokalne policije i Kraljevske zaštitne postrojbe koja je pazila da se Harryju i Meghan ništa ne događa, piše Daily Mail iz Haaga.

No Christopher Sanchez je imao vrlo važnu ulogu te je ostao uz Harryja u Haagu i nakon Meghaninog odlaska u ponedjeljak.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img