Sastojci:
- 50 g zobenih pahuljica
- šalica biljnog napitka od zobi
- 1/2 kruške nasjeckane na kockice
- 1/2 jabuke nasjeckane na kockice
- 1/2 čajne žlice cimeta
- 1/2 čajne žlice praška za pecivo
- žlica maslaca od kikirikija ili žlica proteinskog praha (po želji)
- orašasti plodovi (bademi, orasi, indijski oraščići)
- suho voće (smokve, šljive, marelice)
Priprema:
Sve sastojke osim voća stavi u blender i blendaj dok se ne pretvore u glatku smjesu. Zatim u smjesu dodaj svježe voće i prelij u vatrostalnu zdjelicu. Na vrh stavi sitno narezane orašaste plodove i sušeno voće. Peci na 180 stupnjeva Celzijevih od 15 do 20 minuta. Na površini će se stvoriti korica, a unutrašnjost će ostati kašasta (kao kuhani domaći puding).
Za ljubitelje kuhane zobene kaše, pečena zobena kaša je zanimljiv zaokret iako zahtjeva nešto više vremena za pripremu. Obogaćena sezonskim voćem i zobenim biljnim napitkom, napravljenim od izvorske vode sjajan je izbor za doručak jer zob ima nizak sadržaj masti, a obiluje biljnim vlaknima koja su iznimno bitna za zdravu probavu. Redovit unos zobi blagotvorno djeluje na ublažavanje upalnih procesa u zglobovima i vezivnom tkivu i jača imunitet, održava stabilnu razinu glukoze i inzulina u krvi. Ako u kašu dodaš sezonsko voće dodatno ćeš je obogatiti vitaminima, mineralima i vlaknima.