Zeleno povrće izvrstan je izvor esencijalnih vitamina, minerala i antioksidansa koji mogu poboljšati cjelokupno zdravlje. Stručnjaci preporučuju da se ove namirnice redovito konzumiraju u prehrani kako bi njihov učinak na zdravlje bio što bolji.
Vjerujemo da mnogi, na spomen zelenog povrća, okreću očima i misle kako je riječ o hrani koja nije toliko ukusna, ali raznovrsnost jela pokazuje suprotno. Zdravo povrće s ovog popisa može se kombinirati u različitim jelima i na mnogo načina, tako da baš svi mogu pronaći verziju ovih namirnica koja im odgovara.
Brokula
Brokula je odličan izvor vitamina C i drugih hranjivih tvari poput vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Redovito konzumiranje brokule može pomoći u kontroli razine šećera u krvi i ojačati imunološki sustav.
Špinat
Bogat željezom i folnom kiselinom, špinat podržava proizvodnju crvenih krvnih stanica i pomaže u održavanju zdravog imunološkog sustava. Također sadrži puno kalija i magnezija koji utječu i osiguravaju zdravlje srca.
Zelene mahune
Zelene mahune odlična su namirnica koju bi trebali jesti svi koji žele smršavjeti. One su niskokalorične i bogate vlaknima, vitaminom K i kalcijem koji pomaže u održavanju jakih kostiju.