spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaZelenskij: Rusi napadaju nuklearku, zvao sam Bidena, Johnsona, Michela...

Crna kronika

Zelenskij: Rusi napadaju nuklearku, zvao sam Bidena, Johnsona, Michela…

PODIJELITE ČLANAK

O napadu na elektranu Zaporižje oglasio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

“Europa se mora probuditi. Gori najveća nuklearna elektrana Europe. Ruski tenkovi pucaju po nuklearki. Ti tenkovi imaju termalne kamere, znaju gdje treba pucati. Pripremali su se za ovo”, govori Zelenskij u svom izvanrednom obraćanju.

“Šaljem apel svima, znamo što se dogodilo u Černobilu. Rusija želi ponoviti tu katastrofu i već je ponavlja. Samo što bi ova mogla biti šest puta gora”, dodaje.

“Europljani, probudite se, molim vas. Recite svojim političarima: Ruske snage granatiraju nuklearnu elektranu u Ukrajini, nuklearku Zaporižje.”

“Upozoravamo svih, nijedna država dosad nije granatirala nuklearnu elektranu. Ovo je prvi put u našoj povijesti, u povijesti čovječanstva, da je teroristička država započela nuklearni teror. Ruska propaganda prijeti slanjem svijeta u pepeo. Ovo sada više nije prijetnja, ovo je realnost”, nastavlja.

“Rusku vojsku treba odmah zaustaviti. Ukrajina ima 15 nuklearnih elektrani. Ako dođe do eksplozije, to je kraj svega. To je kraj Europe.”

“Samo trenutna europska akcija može zaustaviti ruske snage”, dodaje.

“Ne dopustite da Europa umre od nuklearne katastrofe”, kaže Zelenskij.

“Već sam razgovarao s Charlesom Michelom, Scholzom, Dudom, Bidenom… Zvao sam i Grossija iz Međunarodne agencije za atomsku energiju, kao i premijera. Zvao sam i britanskog premijera Borisa Johnsona”, rekao je Zelenskij.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img