spot_img
spot_img
N24SportNogometZvone Petrović iz Viteza samo za n24.ba: "Nogomet je takav, uvijek moraš...

Bravoooo!

Zvone Petrović iz Viteza samo za n24.ba: “Nogomet je takav, uvijek moraš birati između nečega”

PODIJELITE ČLANAK

Uspjeh svakog portala je transport dobrih informacija u javnost, a pogotovo kada se radi o lijepim pričama, mladim ljudima i uspješnim karijerama koje mogu poslužiti drugima kao vjetar u leđa za ostvarivanje vlastitih snova u koje ni sami nisu sigurni. Tako ovog puta donosimo jednu lijepu priču mladog Vitežanina, Zvone Petrović koji je sa samo 6 godina počeo svoj karijerni put.

Škola nogometa Tempo Sport iz Zenice je bila njegov početak, potom su se nizali razni klubovi poput NK Rijeka, NK Vitez, Korona Kielce, ND Gorica, Javor i evo posljednji ugovor je potpisan prije nekoliko dana i Zvone se opet nakon određene pauze vraća u Poljsku, ovoga puta igrati za klub Kotwica Kołobrzeg.

Portal n24.ba imao je priliku popričati sa mladim nogometašem i postaviti mu nekoliko pitanja, a detalje razgovora donosimo u nastavku.

Zvone, što smatraš svojim najvećim dostignućem u nogometu?

Svojim najvećim dostignućem u nogometu smatram velika prijateljstva koja sam imao prilike sklopiti, tako da uvijek pokušavam gledati s te ljudske strane. Iako je nogomet postao biznis, ipak smatram da su prijateljstva nešto posebno što se može postignuti na jednom nogomentom putu, jer na kraju svega, ipak ostanu prijatelji.

Kada si bio najsretniji u nogometu, koji trenutak je za tebe bio najposebniji?

Najsretniji u nogometu sam bio u Poljskoj, iako sam tamo otišao sa samo 17 godina. Nakon padova koje je tada klub doživio, nikada i nigdje nisam imao prilike vidjeti da se grad toliko digne zbog jednog kluba. To je grad u kojem živi 200 000 stanovnika i gdje sve i jedan stanovnik živi za taj klub. To je toliko nestvaran i neopisiv osjećaj koji me veže za taj klub i za sve te ljude. Zaista pamtim taj događaj koji se meni osobno urezao u srce, i vjerujem kako ga nikada neću zaboraviti. Nakon padova vratili smo se najviši rang poljskog nogometa.

Imaš li osobne rituale prije utakmice?

Za moje osobne rituale neću izdvojiti ništa posebno, osim molitve i trenutka u kojem se skoncentriram  i posvetim samome sebi. Sklopim neki ugovor sa samim sobom kojeg se trebam držati taj dan, i to je to.

Koji broj na dresu nosiš i ima li neko značenje?

Najviše volim nositi broj 8, ali to je nekada nemoguće. Obično ako mijenjam klub, taj broj bude zauzet pa onda rado biram broj 80. Upravo sada u novom klubu nosim broj 80, tako da moja dobitna kombinacija mora sadržavati broj 8.

Jesi li svoje uspjehe posvećivao nekome?

Svoje uspjehe posvećujem najviše sebi pa onda svojoj obitelji koja je cijelo vrijeme uz mene. Mislim da nikada neću moći iskazati toliku zahvalnost koju dugujem svojim roditeljima, ali i ostatku obitelji.

Koliko su talent, a koliko iscrpan rad odredili uspjeh tvoje karijere?

Svakako da je danas teško uspjeti ako nemaš nekog talenta, tako je to u slučaju svega na tržištu, pa i nogometa. Ali iscrpan rad je možda ponekad važniji od talenta jer i oni s najvećim talentom moraju da rade mnogo na sebi da bi na kraju uspjeli.

Mislim da je kod mene uz talent definitivno pobjedio trud i naporan rad, a to i znaju oni koji su bili uz mene cijelo vrijeme.

 Koji klub je ostavio najviše traga na tebe?

Moje prvo odvajanje od kuće nakon dugo vremena je bilo kada sam otišao po prvi put u Poljsku igrati za Koronu Kielce. Otišao sam jako mlad tako da su me taj klub, treneri i ljudi iz kluba odgojili. To su bile jako važne godine u kojima se najviše prelama, ili ćeš igrati nogomet ili nećeš. Tako da slobodno mogu reći da je taj klub napravio od mene igrača i zaista ga moram izdvojiti kao posebnog u mojoj karijeri.

Ima li nešto za čim posebno žališ u karijeri?

Pa ima, nogomet je takav, uvijek moraš birati između nečega i šta god izabrao imaš osjećaj da ćeš pogriješiti. Mislim da sam jednu grešku i napravio i žao mi je zbog toga, ali to bih ostavio za sebe. No, na greškama se uči i to je sastavni dio života. Tako da idemo dalje, nema žaljenja za nečim, siguran sam da ako i kada nešto pogrešno uradim i odaberem, da će nešto još bolje doći.

Tko je tvoj nogometni uzor?

Moj nogomenti uzor je Mateo Kovačić.

Sada si u Kotwici Kołobrzeg u Poljskoj, što očekuješ od novog kluba?

Glavni cilj kluba je ulazak u Fortuna prvu ligu, tako da nadam se da ću uspjeti i ovaj put da odvedem svoj klub u jedan rang više kao što je to bio slučaj s Koronom Kielce.

Tvoja velika želja je igrati za koji klub i zašto?

Chelsea FC  je moja želja, oduvijek sam bio veliki fan tog kluba. Daleko je za govoriti, ali vjerujem kako se želje ostvaruju, pa evo možda se i moja ostvari.

Koji su tvoji planovi za budućnost?

Sada trenutno samo razmišljam o tome kako ću pomoći svojoj ekipi da uđemo u prvu ligu i ostvarimo ciljeve. Imam još godinu dana ugovora, tako da ostaje nam vidjeti.

Portal N24.ba zahvaljuje Zvoni na izdvojenom vremenu i želimo mu sreću u svim nadolazećim preprekama koje su ispred njega.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img