spot_img
spot_img
N24VijestiBiHZvonko Milas svečano otvorio ‘Hrvatsko proljeće Središnje Bosne’: Kazališna predstava “Taximetar” oduševila...

N24

Zvonko Milas svečano otvorio ‘Hrvatsko proljeće Središnje Bosne’: Kazališna predstava “Taximetar” oduševila publiku

PODIJELITE ČLANAK

U utorak, 19. ožujka 2024. godine, u prostoru Hrvatskog kulturnog centra “Nova Bila” u Travniku, svečano je otvoreno “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”. Otvaranje je obilježila izvedba kazališne predstave “Taximetar”, koja je plod koprodukcije Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik, privukavši veliku pozornost i oduševljenje publike.

Događaj je započeo toplim riječima dobrodošlice od strane Ilijane Budimir Trupina, iz Hrvatskog kulturnog centra “Nova Bila”, te Kristijana Perića, dopredsjednika Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB i predsjednika Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Travnik. Oboje su istaknuli značaj ovog projekta za kulturu i Hrvate u Središnjoj Bosni.

Tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, otvorio je manifestaciju govorom u kojem je naglasio kontinuiranu važnost i uspjeh “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne”, projekt koji se već devetu godinu zaredom realizira s ciljem promocije kulture i umjetnosti. Izrazio je zahvalnost organizatorima za njihovu predanost i trud.

Predstava “Taximetar”, autora Gorana Vojnovića, izvedena na otvaranju, pokazala je izuzetnu kvalitetu kroz nastupe glumaca Mateja Baškarada i Marka Mirkovića. Kazališni komad, pod produkcijskom palicom Ivana Sajevića i Ante Bilića, primjer je uspješne suradnje između dva kazališta.

Andrea Jurina, koordinatorica “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” za 2024. godinu, predstavila je ovogodišnji program manifestacije, najavivši niz događanja koja će se održati u Županiji Središnja Bosna i susjednim regijama. U suradnji s udrugama UZOR iz Busovače i Klik iz Travnika, projekt nudi bogat kulturno-umjetnički program, uključujući koncerte, kazališne predstave, izložbe i promocije knjiga.

Manifestacija “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” ističe se među festivalima u Bosni i Hercegovini besplatnim ulazom na sve programe, otvarajući vrata svim ljubiteljima kulture i umjetnosti. Organizatori pozivaju javnost da iskoriste priliku i uživaju u raznovrsnim kulturnim i umjetničkim sadržajima koji će se odvijati širom Središnje Bosne.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img