N24VijestiCrna kronikaBiH: U pješačkoj zoni prijetio automatskom puškom, dobio dva mjeseca zatvora

Crna kronika

BiH: U pješačkoj zoni prijetio automatskom puškom, dobio dva mjeseca zatvora

PODIJELITE ČLANAK

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak protiv Gorana Stjepanovića iz Brčkog (47) optuženog da je u kolovozu ove godine u gradskoj pješačkoj zoni u Brčkom nedozvoljeno nosio automatsku pušku i ozbiljno prijetio gostu jednog lokala.

Za krivična djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti, Stjepanović je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca.

Goran Stjepanović procesuiran jer je 4. kolovoza u večernjim satima, u vidno pijanom stanju, došao ispred ugostiteljskog objekta Amazon, u gradskoj pješačkoj zoni, ušao u lokal i tražio E. A. Našavši ga, Stjepanović je najprije pitao A. da li mu njegov sin duguje neki novac, a pošto mu je A. to potvrdio, rekao mu je: “Sad ću se ja vratit’, da se obračunamo”. Zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, da bi poslije par minuta ponovo došao do lokala noseći u ruci automatsku pušku s pripadajuća dva okvira municije u kojima se nalazilo 30 metaka. Vidjevši ga kako dolazi naoružan, A. je iz straha za svoj život pobjegao na zadnja vrata lokala – navodi se u optužnici.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još