N24VijestiBiHDodik opet blokirao angažman Oružanih snaga BiH

Politika

Dodik opet blokirao angažman Oružanih snaga BiH

PODIJELITE ČLANAK

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas izvanrednu sjednicu, ali nisu mogli donijeti odluku o angažmanu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za pomoć na području Konjica nakon poplava.

Odluka nije mogla biti donesena jer sjednici nije sudjelovao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

“Na dnevnom redu 147. izvanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, bio je Prijedlog odluke o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim tijelima u privremenom angažiranju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području Konjica”, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

I dok su sjednici prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Dodika nije bilo.

Time se, kako je navedeno u saopćenju, o predloženoj odluci nije moglo raspravljati, niti je odluka mogla biti donesena.

Podsjetimo, zbog blokade koju provodi Milorad Dodik, Oružane snage BiH nisu mogle biti angažirane ni prilikom gašenja požara u Neumu, Livnu, Stocu…

Dodik je jučer rekao da bi se danas u Ankari trebao sastati s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Oko 14.30 sati je stigla vijest da je Erdogan primio Dodika u Ankari, a kako je jučer najavio lider SNSD – tema razgovora će biti aktualna situacija u BiH i privredna suradnja i infrastrukturni projekti.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još