spot_img
spot_img
N24VijestiBiHFBiH: Cijene usluga i naknada u bankama uskoro bi mogle rasti

N24-VIJESTI

FBiH: Cijene usluga i naknada u bankama uskoro bi mogle rasti

PODIJELITE ČLANAK

Korisnike bankarskih usluga u Federaciji Bosne i Hercegovine uskoro bi moglo dočekati novo neugodno iznenađenje na šalterima uz činjenicu da je nemali broj ljudi s podignutim kreditima od ranije prisiljen plaćati i više kamate.

Naime, banke u u FBiH razmatraju mogućnost da zbog, navodno povećanja troškova, dižu cijene naknada i usluga po raznim osnovama.

To bi se moglo odnositi na povećavanje naknade za podizanje novca na bankomatu drugih banaka, potom naknade za vođenje tekućih računa, uključujući i onih za isplatu mirovina…

Da se zaista nešto sprema i da ovi navodi nisu neutemeljeni, potvrdio je za Faktor Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH.

Istina, ima informacija da će doći do povećanja cijena usluga i naknada banaka. Razlog su povećani troškovi banaka u prethodnom periodu. Banke će se vjerojatno povećavati cijene za onoliko koliko su im porasli troškovi, kaže Kutle i naglašava:

Hoće li će sve banke to učiniti i u kojem iznosu i za koje vrste usluga, to je teško govoriti jer sve one vode svoje samostalne financijske politike. Mnogo toga zavisi i od odnosa ponude i potražnje. Klijentima preostaje da se dobro informiraju o svim uvjetima i izaberu banku čija im cijena usluga najviše odgovora.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img