spot_img
spot_img
N24VijestiBiHGorivo idućeg tjedna dvije i pol marke!?

Gorivo idućeg tjedna dvije i pol marke!?

PODIJELITE ČLANAK

Nikola Grbić, predsjednik Udruge prijevoznika za međunarodni i unutrašnji transport RS, očekuje novo poskupljenje goriva. “Cijene goriva svakog tjedna idu gore, tako da sljedećeg tjedna možemo očekivati da gorivo dostigne cijenu od 2,50 KM po litri”, kazao je Grbić, koji ističe da država nema razumijevanja ni volje da se pomogne gospodarstvu i građanima.

“Državi odgovara da je cijena goriva veća jer je veće ubiranje PDV-a i veći je proračun u državnim institucijama. Mi smo apelirali, tražili od nadležnih institucija da razgovoramo za dobrobit ove gospodarske grane koja je jako bitna. Inzistirali smo da se institucije Srpske, koje uzimaju 1,10 KM od jednog litra goriva, odreknu dijela ili trošarina ili dodatnih nameta koje mi imamo, a na dobrobit prijevoznika”, rekao je Grbić za Nezavisne.

Da su nove cijene goriva veliki udar na potrošače, ali i da je nereagiranje nadležnih zabrinjavajuće rekla je ranije za “Nezavisne novine” Murisa Marić, izvršna direktorica Udruge građana DON iz Prijedora.

“Nikome nije svejedno kada roba poskupljuje, jer u RS-u žive i izrazito siromašni građani. Plaće naravno ne prate poskupljanja. Nije to samo što raste cijena goriva, koje je već preskupo i s kojim smo stigli brojne europske zemlje, a naš standard ovo ne može podnijeti”, kazala je Marić. Dodala je da je vrijeme da netko vodi računa o ovome, te da je potrebno da se poduzmu neke mjere i stane u kraj poskupljenjima.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img