spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleLambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti

N24

Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti

PODIJELITE ČLANAK

Kada čujete riječ lambada vjerojatno vam prvo na pamet padnu pjesma i ples, međutim ljubitelji slatkog sigurno će se sjetiti i kolača koji će mnogima probuditi uspomene na djetinjstvo.

Da legendarni kolač ne bi otišao u zaborav, pobrinula se Nataša Pralica koja je recept za ovu slasticu objavila na svom blogu.

Sviđa mi se u receptu što se biskvit i fil s narančom ne moraju posebno hladiti, već se sve tako vruće složi, doda se i keks. tako zajedno ostavimo da se ohladi, napisala je Nataša o receptu koji donosimo u nastavku.

Kremasta lambada – sastojci:

BISKVIT:

  • 5 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 9 žlica brašna

FIL OD NARANČE:

  • 1 l soka od naranče (Nataša je koristila negazirani sok iz tetrapaka, a možete koristiti i sok na razređivanje)
  • 10 žlica šećera
  • 3 pudinga od vanilije


BIJELI FIL:

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 5 žlica šećera
  • 150 grama margarina

OSTALO:

  • petit keks za slaganje jednog reda
    GLAZURA OD ČOKOLADE:

    • 200 grama čokolade za kuhanje
    • 7 žlica ulja

    Kremasta lambada – priprema korak po korak:

    1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
    2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
    3. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.
    4. Dodajte brašno i izradite.
    5. U žumanjke dodajte pripremljene bjelanjke i pjenjačom lagano sjedinite.
    6. Protvan (Nataa je koristila dimenzija 21×36 cm) pouljite i pobrašnite.
    7. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.
    8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
    9. Dok se biskvit peče odmah krenite pripremati filu od naranče.
    10. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo soka, a ostatak stavite kuhati.
    11. Kada sok prokuha, dodajte pripremljene pudinge i nastavite kuhati dok se ne stegne.
    12. Kuhanu i još vruću filu rasporedite preko vrućeg biskvita.
    13. Preko vruće file posložite petit kekse.
    14. Ostavite da se ohladi.
    15. Za bijelu filu pomiješajte brašno sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
    16. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati.
    17. Kada skinete s vatre prebacite filu u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
    18. Ohlađenu filu izradite mikserom.
    19. Dodajte margarin sobne temperature i sjedinite.
    20. Preko keksa rasporedite bijelu filu.
    21. Čokoladu i ulje otopite na pari, malo prohladite i izlijte preko fila.
    22. Stavite kolač u hladnjak da se stegne.
PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img