spot_img
spot_img
N24VijestiBiHPod organizacijom Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ i Sveučilišta u Mostaru predstavljene su...

Pod organizacijom Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ i Sveučilišta u Mostaru predstavljene su dvije knjige prof. dr. sc. Ivice Musića

PODIJELITE ČLANAK

U Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, 29. listopada 2021. godine  predstavljene su dvije knjige prof. dr. sc. Ivice Musića, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Naime, radi se o knjigama pod nazivom: Momento akademskog pisma i Hercegovački franjevci i filozofija.

Poznato je kako se Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ pored tema iz gospodarstva i humanitarnog  rada bavi i pitanjima iz obrazovanja, kulture i tradicije. Na samom početku navedenog skupa, pozdravnim riječima obratio se predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ gospodin Marijan Klaić. Uz pozdravne riječi koje je uputio svim nazočnima, posebni pozdrav uputio je autoru dviju knjiga koje su predmet predstavljanja. Istaknuo je značaj provedenih aktivnosti izgradnje  organizacijske strukture Udruge i uspostavljanja suradnje sa srodnim Hrvatskim Udrugama i Organizacijama u samo tri  i pol godine djelovanja Udruge u BiH. “ Večeras želimo biti potpora predstavljanju dviju vrijednih knjiga prof. dr. sc. Musića, a o njihovim sadržajima ćemo čuti tijekom izlaganja predstavljača: prof. dr. sc. Vlaisavljevića, prof. dr. sc. Buntića i doc. dr. sc. Penave“- izjavio je gospodin Klaić i pozvao nazočne da priskrbe sebi vrijedna djela i obogate svoja znanja vjerskim i filozofskim sadržajima sadržanih u knjigama.

Uz pozdravni govor gospodina Klaića, u ime Sveučilišta u Mostaru obratio se prof. dr. sc. Milenko Bevanda, jedan od prorektora na Sveučilištu. Prorektor Bevanda je također pozdravio organizatora, sve goste i sudionike predstavljanja knjiga.

Predstavljači knjiga, uputili su publiku u dubinu napisanih riječi. Svaki od predstavljača je knjige opisao u svom stilu, što je dodatno publiku potaklo na slušanje, ali nerijetki su iste s nestrpljenjem uzeli za čitanje.

Na kraju, znanstvenog skupa predstavljanja knjiga, nazočnima se obratio i autor dviju knjiga, prof. dr. sc. Ivica Musić, koji se tom prigodom zahvalio svima koji su sudjelovali u izdavanju knjiga, Udruzi bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“ i Sveučilištu u Mostaru na organizaciji. Autor je posebno pozdravio predsjednika Udruge gospodina Klaića i članicu predsjedništva gospođu prof. Mirjanu Milićević koji su uložili značajan trud u organizaciji navedenog skupa .

Pored predstavljača, sudionici na skupu koji su uljepšali večer su bili i mladi glazbenici Antonio Šarić „mostarsko čudo od djeteta“ i Hrvoje Merdžo, akademski glazbenik. Voditeljica programa ovog kulturnog i znanstvenog skupa je bila sjajna doc. dr. sc. Tina Laco.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img