spot_img
spot_img
N24VijestiBiHPogledajte kako se zapjevala pjesma "Moj Ivane" u francuskim Alpama na 1900...

N24 Vijesti

Pogledajte kako se zapjevala pjesma “Moj Ivane” u francuskim Alpama na 1900 m/nm

PODIJELITE ČLANAK
U marijanskom svetištu u La Salette u francuskim Alpama održano je u subotu, 17. rujna, hodočašće hrvatskih katolika, koji se okupljaju u HKM Lyon i Nica, a sudjelovalo je i nekoliko vjernika iz Zapadne Švicarske. Sedamdesetak hodočasnika izmolilo je na početku hodočašća križni put, a više njih iskoristilo je prigodu za primanje sakramenta pomirenja. Potom je euharistijsko slavlje u bazilici svetišta predvodio nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, a suslavili su voditelj hrvatskih katoličkih misija u Francuskoj Stjepan Lončar i rektor beogradske katedrale, tzv. francuske crkve, Mihael Sokol. U propovijedi je ravnatelj Markić potaknuo vjernike da poput Marije u svojim životima njeguju i svjedoče ljubav u svim izazovima života, a upravo je ljubav izvor prave ljepote pa se stoga i Blaženu Djevicu Mariju naziva Majkom lijepe ljubavi.
Nakon mise vjernici su se zadržali u radosnom zajedništvu uz pjesmu i druženje, a međusobno su za ručak podijelili donesene darove.
Svetište u La Salattu svoje korijene vuče iz ukazanja Blažene Djevice Mariji 19. rujna 1846. godine u kojemu je dvoje djece vidioca pozvala da svijetu prenesu poziv na obraćenje, molitvu i post te izbjegavanje rada nedjeljom.

U materijalu koji smo dobili je videozapis gdje hodočasnici svi zajedno u glas pjevaju pjesmu “Moj Ivane pobratime mio jesi l’ skoro na Kupresu bio” uz pratnju velečasnog Stjepana Lončara na harmonici.

Video možete pogledati OVDJE

FOTOGALERIJA:

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img