N24Priče iz dijasporePriča iz dijaspore: Malim koracima do uspjeha

Priča iz dijaspore: Malim koracima do uspjeha

PODIJELITE ČLANAK

U današnjoj priči iz rubrike ,,Priče iz dijaspore” vam donosimo priču Josipa koji je otišao 2019.godine u Stuttgart na rad.

Poštovani Josipe, možete li nam pobliže objasniti svoj odlazak na rad u Njemačku i koji su glavni razlozi odlaska?

Nakon završetka srednje škole, tražio sam posao ali svaki put kada sam našao­ posao, to nije zapravo bilo ono što sam ja zapravo tražio. Smatrao sam u svakom tom poslu da moje kvalitete do kraja nisu iskorištene.

Kako je mnogo mojih prijatelja otišlo raditi van Bosne i Hercegovine, sve više sam i ja razmišljao o tome. Dugo sam razmišljao o budućnosti u Bosni i Hercegovini i konačno jednog dana donio odluku o odlasku na rad u Stuttgart.

Imao sam jednog poznanika koji me pozivao duže vrijeme da dođem raditi s njim u jednom poduzeću koje se bavi brzom poštom. Odlučio sam prihvatiti poziv i krenuti s radom u tom poduzeću.

Kako je vrijeme odmicalo, sve sam nolje poznavao njihov službeni jezik i odlučio sam tražiti drugi posao. Nakon kratkog vremena sam krenuo raditi kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu. S vremenom sam se sve više trudio jer su vlasnici toga restorana na kraju svakog mjeseca nagrađivali moj rad, što je meni bila dodatna motivacija.

Nakon samo godinu dana rada u restoranu, postao sam voditelj restorana.
Ono što bi poručio svima, ma gdje god bili da budu uporni i ustrajni u onome što žele.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još