Sastojci za kolač:
- 200 g bademovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- Korica 1,5 limuna
- 4 jaja
- 160 g javorovog sirupa ili meda
- 50 g ulja avokada ili drugog ulja po izboru
Sastojci za glazuru:
- 65 g šećera u prahu ili zaslađivača u prahu
- Limunov sok
Priprema:
U posudi pomiješajte sve sastojke za kolač i dobro sjedinite. U kalup za kruh obložen papirom za pečenje ulijte smjesu i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta. Provjerite je li kolač pečen tako što ćete ga ubosti čačkalicom. Kada čačkalica izađe čista, kolač je gotov. Ostavite kolač da se ohladi i za to vrijeme pripremite glazuru. U zdjelici pomiješajte šećer u prahu i limunov sok dok ne dobijete željenu gustoću. Prelijte hladan kolač glazurom i ukrasite limunovom koricom.