spot_img
spot_img
N24MagazinRimac Automobile netko prijavio inspekciji

Magazin

Rimac Automobile netko prijavio inspekciji

PODIJELITE ČLANAK

Mate Rimac na Facebooku je objavio dokument Državnog inspektorata u kojem piše kako je netko njegovu firmu prijavio državnom inspektoratu i to zbog navodne buke automobila na testnoj stazi.

“Državni inspektorat, Sanitarna inspekcija, zaprimila je predstavku građana u kojoj isti prijavljuje buku koja nastaje uslijed obavljanja djelatnosti na području, kako se navodi, “bivšeg centra za sigurnu vožnju Oryx, danas poligon tvrtke Rimac Automobili”, u blizini naselja Mičevac, ulica Stjepana Radića.

Navodi se da su početkom proljeća 2022. godine na poligonu započele aktivnosti koje podrazumijevaju utrke te vježbe i testiranja sportskih automobila koje prati nesnosna buka i cviljenje guma, a aktivnosti se odvijaju u poslijepodnevnim satima, pa sve do večernjih”, stoji u dokumentu Državnog inspektorata.

Sanitarni inspektori, kako se dalje vidi, na teren su izašli 3. lipnja. Ali kad su došli, na poligonu nije bilo nikoga, a poslovnoj zgradi u neposrednoj blizini, kako pišu, nisu mogli pristupiti jer je cijeli prostor ograđen ogradom koja je tada bila zaključana.

Mate Rimac je ovaj slučaj kratko komentirao na Facebooku.

“Električni auti koji uzrokuju “nesnosnu buku”? Hmmm… Bit će zanimljivo kada krenemo voziti prototipove budućih Bugattia na stazama (i cestama) u Hrvatskoj”, napisao je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img